onsdag 27 juli 2016

Ramsö -Syd Koster

Efter en fin natt i Seläter med makrill i kylen fick Bianca nya matroser som mönstrade på. Bergsgeten från Lidköping och Nattfiskaren från Vänern passade på att hänga med Rederiet och Kapten till Ramsö. Det blåste upp i 13 m/s och det var tuff sjö ner förbi Nord Koster! Bianca kämpade på och hittade till slut in på en fin hamnplats inne i Ramsjö Hamn. Bergsgeten från Lidköping och Nattfiskaren från Vänern tog med Rederiet på en upptäcksfärd runt ön. Mycket klättring bland klipporna både på höjden och tvären! Rederiet var en hel del utanför sin komfortzon men det gick ju bra trots allt! Upptäcktsäventyrarna hittade många fina stränder med fint vatten att bada i. Väl tillbaka i hamnen gick ett lågt surr bland båtarna " färska räkor finns där borta att köpa" Bergsgeten från Lidköping sprang bort till fiskebåten och Rederiet sprang till Kapten för att få kontanter! Va! tar dom inte kort? Inte ens swish!!!
Kvällsmaten bestod av färska räkor och nyfiskade makrillar 💕⛵️Biancas besättning somnade till ljudet av vinden som vägrade lägga sig. 
På morgonen hade vinden lagt sig något och Bianca lämnade Ramsö och skulle ta sig förbi Tjurpannan, som anses som ett rätt stökigt område att passera. Mycket vågor var det men fina Bianca klarade vågorna hur fint som helst! 
Förtöjda i Munksund, gick Bergsget från Lidköping och Rederiet till Grebbestad för att handla. Väl inne i civilisationen fick Rederiet till slut sin favorit ankardram😜 -Norsk cognac. Rederiet blev så glad att det tom blev ett dopp i havet väl tillbaka på Bianca! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar