fredag 22 juli 2016

Norge 🇳🇴


Bianca, Kapten och Rederiet försökte ta sig in på Väderöarna i det vackra vädret men det var många andra båtar som tänkt samma sak! Efter en härlig seglats från Ellös med norskinspirerade genakern
fortsatte vi till Morö och la till brevid en Kapten, som tydligtvis jobbade på Sjöfartsverket. (Tryggt) Det är lite lite trixigt att lägga till på ett Bohusländsk granitberg!! Men med lite hjälp låg Bianca förtöjd brevid en rad av segelbåtar. Natten, enligt väderprognosen, skulle det vara vindstilla hela natten!! Undra om Meteorologerna har kortare natt än annat löst folk för kl 04:15 började blåsa ostlig vind rätt in i viken där Bianca var förtöjd! 4 kaptener på däck varav Biancas kapten i bara mässingen! 15 minuter och Kapten påklädd, kastade vi loss och naturhamnen var plötsligt nästan tom! Gick inte att vara kvar eller forsatta sova för det kluckades ljudligt överallt runt båtarna. 
Nu var ju frågan vart Biancas nästa hamn var? Kosteröarna? Hvaler? Beslut togs att inta Norge🇳🇴! Sommarens hitintills finaste dag traskade Kapten och Rederiet runt i Tønsberg och hälsade på Kaptens föräldrar 💕! Efter en väldigt tidig morgon somnade Biancas besättning tidigt efter ett svalkande dopp i Tønsbergfjorden! I den fjorden ligger det ena större huset efter det andra. 
Det går då rakt ingen nöd på våra norska grannar😎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar