tisdag 26 juli 2016

Kosteröarna runt

Måndag morgon i Strömstad en julidag är ett helt äventyr! Staden befolkas antingen av superinfödingar som måste tuta på varandra för att hälsa eller norrmän som handlar mat och alkohol. Kapten och Rederiet, som för övrigt är en kombination av 🇸🇪❤️🇳🇴 behövde uträtta samma ärenden som övriga norrmän. I matbutiken gick det bra! Men sen blev det lite jobbigare när kön ringlande lång för att komma in på systembolaget 
En liten liten motorbåt från 🇳🇴 låg förtöjd en brygga bort från Bianca och den kommer sjunka när den lämnar hamnen med så många rosa flaskor champagne som Rederiet i den båten handlade. 
Färdiga för dagens seglats med lokala matrosen Eva, som hoppade ombord med dagsfärska räkor och hundmatrosen Stella,kastades förtöjningarna från kajen. Bianca satte kurs mot Kosteröarna, tillsammmans med hundratals (kändes så) större och mindre motorbåtar. Det blåste finfint och Bianca seglade så fint Kosteröarna. Rederiet och Kapten fick tips och historier om Kosteröarna från lokala matrosen Eva! 
Efter den underbara seglatsen 
fick Bianca möjligheten att ligga en bit bort från Strömstad centrum till lokala matrosen Eva systers hamn! Kvällen avslutades med makrillsfiske av besökare på kajen som badade, beundrade Bianca och solnedgången eller fiskade makrill. 
Rederiet har glömt sitt fiskespön hemma och fick snällt assistera med hink och kniv samt glada tillrop till besökarna på kajen. Bianca fick 4 fina makrillar av en ung gosse och Kapten höll en lektion på kajen för gossens fader hur man tar hand om fisken. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar