söndag 31 juli 2016

Hunnebostrand 💕

Efter att gått ut till havs och seglat, istället för att gå den trafikerade leden mot Smögen, kom Bianca till Hunnebostrand. Mycket båt i hamnen och segelbåtar som lämnade hamnen!! Tråkigt om det var fullt för Rederiet ville så gärna få se Hunnebostrand där Kapten tillbringat en hel del tid i höstas. Det finns en fantastisk fiskaffär med den godaste räksalladen som är berömd ända ner i Skåne. 
Bianca klämde in sig i "norska hörnan" som det tydligen kallades för då de flesta svenska båtarna inte vågade förtöja i änden på en kaj berättade Hamnkaptenen. 
Helt plötsligt var det, hör och häpna, nästan ingen vind!! När det blåser hårt dygnet runt är det lätt att bli trött i huvudet, öronen och när det sen mojnar blir till och med lättare att andas. En underbar kväll i fina fina Hunnebostrand med färsk fisk och räkor i solnedgång. 🇸🇪 på sin finaste sida. 
Säg det som vara för evigt! Vinden kom tillbaka och som både Kapten och Rederiet konstaterat så har alla väderapparna tagit fel på vinden varje dag. Det blåser betydligt mer än vad som beskrivs i väderprognosen. 
Bianca kastade loss från Hunnebostrand och nu med två nya matroser, som hade blivit varnade för vinden, men sa sig älska vind. Tarzan från Sillviken och Kockan från Falkenberg packade in sig i kluckhytten och sa sig börja längta till de fick lägga sig och lyssna på klucket! Kapten och Rederiet tittade på varandra och sa unisont " får väl se hur mysigt ni tyckte klucket är imorgonbitti!"
Den stora frågan var nu om Bianca skulle gå till havs eller ta Sotenäskanalen. De två nya matroserna var så sugna på att segla och väderapparna sa bra vind mellan 7-9m/s och det är helt hanterbart!!  Bianca och hennes besättning styrde till havs och inledningsvis såg det bra ut. Men vinden ökade i styrka och så gjorde vågorna. 
Kockan från Falkenberg log först strålande men leendet blev lite stelare ju mer vinden tog i och vågorna ökade i storlek! Till slut närmade sig Bianca Smögen och en liten tur in i Smögenhamnen blev det, för att sen segla vidare mot Fiskebäckskil!!  som strax efter Smögen blev Malmön som natthamnen. Bad i hamnen och en god middag på båten så gick Tarzan från Sillviken och Kockan från Falkenberg in i kluckhytten. 
Det gungade redan rejält i natt 😂⛵️💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar