fredag 15 juli 2016

Hipp hipp hurra för Habor Master of Tarn


Inget går upp mot att ligga för ankar i fin vik med sol, lagom vind, morgondopp (20 C) från båten och frukost ute❤️⛵️En stillhet som ibland bryts av svanar som flyger förbi eller en motorbåt på väg till nästa mål. 
Gårdagen bjöd på motorgång och ett litet tappert försök från Kapten att få till genakern och ett tag såg det strålande ut 
men Rederiet är lika förvånad varje gång att Kapten typ måste fundera en stund hur mästerverket fungerar. 
Solen strålar men ullstället har åkt på så nu tycker Rederiet att det är sommar på riktigt. Som Kapten säger: "en sommer uten ull er noe tull". 
Vid lunchtid var det drama ombord på Bianca. Samtidigt som Rederiet fick samtal om viktiga saker från hundkompisen EC som precis fått hem sin valp och fixade lunch till Kapten, som för övrigt strängt sagt till Rederiet "idag äter vi soppa" så började det komma tillräckligt stora vågor för att Rederiet satte sig på leverpastejmackorna och Kapten hällde ut soppan i durken. Rederiet höll god min och fortsatte prata med hundkompisen med leverpastej i baken. Kapten, som är lite mer kontrollerad av sig, släppte loss känslorna och slog kastrullen i bordet och ropade f..n. Allt slutade gott då Kapten fick Rederiets 😇 soppa! Mackorna var goda men något platta. 
En fin kväll med god mat och en underbar solnedgång på svaj i väntan på Matroserna från Lerum mönstrar på i nästa hamn. 
Nu skallar ett fyrfaldig leve och Den blomstertid nu kommer...  för Habor Master of Tarn och AmerikaFredrika över Kattegatt.🇸🇪🎂🎼

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar