tisdag 19 juli 2016

Då får vi se hur det går .....

Efter en underbar morgon på svaj tuffade Bianca in till Styrsö Sandvik. Matroserna från Lerum packade och jobbade klart för att ta färjan ut till Kapten och Rederiet. 
1:a utflyktsmålet var att besöka Styrbords Ellen som är Bohusläns finaste servitris på det välrenommerade Cafét med anor. 
Snart ankom den ena matrosen efter den andra från Lerum. Många fina promenader, bad, samtal och goda middagar på Styrsö blev det.  
Vinden har haft VM i vind hela helgen så Bianca låg tryggt förtöjd i hamnen och bryggseglingen tog nya höjder i Yatziutmaningar som Rederiet 😎 givetvis vann gång på gång. Matroserna från Lerum mönstrade av igår, lite halvsura för sina spelnederlag men ska nu på yatziträningsläger i Italien. Bianca var nu redo att utmana vinden som ff tjöt i masten och Kapten styrde fören mot Norge. Mycket vind, många båtar och många undervattenskär i en smal ränna är ingen bra kombination. Efter att ha fightats med diverse segelbåtar vars besättning absolut skulle segla igenom smala smala passager och motorbåtar vars besättning absolut skulle testa motorstyrkan i samma smala smala passager så tappade Rederiet och Kapten ett ögonblicks koncentration och i en small passage låg Bianca ca 1/2 m för långt ut i passagen och där var det inte tillräckligt djupt så Bianca gick på grund 😨 Kabooom sa det först en gång och strax efter Kabooom en gång till. Vi kom loss men hur stor var skadan??
En chockad Kapten gav order till Rederiet att ställa sig på bron och gick ner i ruffen för att undersökte om Bianca tog in vatten. Vid ögonbesiktning syntes inget läckage men rodret hade fått lite för mycket stryk. Kapten gav besked till Rederiet att Bianca måste få en översyn under skrovet av experter. En av fördelarna med Rayman är att den har all data ( även undervattenskär väl synliga på skärmen) så ett båtvarv fanns fram fort och Bianca ligger nu tryggt i hamn på Orust och väntar på att bli ompysslad för att kunna förhoppningvis fortsätta seglatsen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar